måndag 14 januari 2013

Gratis lycka

Många saker som gör mig lycklig är gratis. Som att gå på högmässa i Dörby kyrka på söndagkvällen och lyssna på prästen när han predikar med inlevelse och engagemang. De tända marschallerna utanför kyrkan visade vägen på ett vackert och stämningsfullt sätt.

Att ha julat ut julen gör mig också i någon mån lycklig. Härligt att vara färdig med det! Och samtidigt en lite tom känsla i kroppen. Vad ska hända nu? Det är ju långt till påsk... Men där emellan kommer fastan, min och dotterns födelsedag, semlor och våfflor och projekt att ta tag i .

Gratis lycka är också att gå till biblioteket och få låna om en deckare som jag inte hunnit läsa. Lånade även lite tidningar till dottern, Skumtimmen av Johan Theorin till maken och Guiness rekordbok 2013 till sonen.

Att få inleda dagen med att i vintermörkret gå hand i hand med dottern till hennes skola är gratis lycka på högsta nivå. Supermysigt.

Gratis lycka är också att se tillbaka på dagen som gått med tillfredsställeslse och att blicka fram mot en ny dag med tillförsikt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar